Δρ. Γιώργος Αγερίδης
Moderator

Δρ. Γιώργος Αγερίδης

Σύμβουλος σε θέματα Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος

Είναι Σύμβουλος σε θέματα Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με εξειδίκευση στην Εξοικονόμηση Ενέργειας, στη Διασπαρμένη Παραγωγή και στα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα.

Μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2012 ήταν επίσης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής.

Είναι Διδάκτορας Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει εργαστεί στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Προστασίας του Περιβάλλοντος ως σύμβουλος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Για πολλά χρόνια ήταν πραγματογνώμονας σε ασφαλιστικές εταιρίες με εξειδίκευση στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας – ΕΣΣΗΘ, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛΙΝΗΟ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής – ΕΙΔΙΠ, της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ.

Έχει συνεισφέρει στη συγγραφή τεσσάρων βιβλίων, ενώ είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και διαφόρων άρθρων σε τεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.